BÅLSTA Rölunda Gård, 746 94 Häggeby Tel +46 (0) 18 34 42 70 Fax +46 (0) 18 34 40 86 copyright Rölunda 2014

Nu är det dags att nominera till Årets Spadtag!

 

Detta är en ny tävling som vi på Rölunda Gård, tillsammans med Nordiska Trädgårdar, tagit initiativet till. Målet är att inspirera fler att bruka jorden på ett ekologiskt och hållbart sätt. Samtidigt vill vi sprida blomster- och odlingsglädje i landet. Om du känner någon eller några som du tycker förtjänar extra uppmärksamhet så ska du höra av dig till oss.


Jorden är början till allt liv. Den ger oss både mat och blomsterglädje. Den gör också att vi kan umgås, arbeta och återhämta oss bland buskar träd och växter. Eftersom den odlingsbara jordytan minskar i takt med att befolkningen ökar och städerna breder ut sig, behöver vi vara aktsamma om den jord vi har. Därför känns Årets Spadtag som ett viktigt initiativ, inte bara för branschen utan också för naturen ochplaneten.


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från och med nu kan du skicka in din nominering. Välj en person, organisation eller ett företag som du tycker har gjort en behjärtansvärd insats, kanske genom att sprida odlingskunskap eller genom att man på ett nytänkande sätt skapar gröna miljöer av något slag, med fokus på jord. Ända fram till årsskiftet har du på dig.

 

Det enda som krävs är en kort motivering varför du tycker att priset borde tillfalla hen eller dem. I början av år 2020 börjar juryn arbetet med att plocka ut den mest lämpliga kandidaten.

 

Juryn består av:

 

Ulf Nordfjell, prisbelönt landskapsarkitekt och biolog,

Elisabeth Svalin Gunnarsson, fotograf och författare med böcker som Trädgårdsboken om jord och I min trädgård vill jag vara Karin, på meritlistan, KarinEliasson, trädgårdsmästare på Bee Urban och författare till flera böcker, bland annat Känsla för jord och Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs,

Per Näverman från Solna Trädgård

Lisa Sommelius från Flora Linnea.


Prisutdelningen kommer att ske på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i mars 2020. Prissumman är 25 000 kr.
 

Skicka din nominering till: niklas.vestin@rolunda.se
 

Lycka till önskar alla vi på Rölunda Gård!

 

 

   " -Vi vill lyfta människor som med liv och lust arbetar för att skapa vackra, gröna rum där jorden får spela huvudrollen. Det kan handla om offentliga parker, om trädgårdar för äldre eller någon som tänker i nya banor och som precis är i början av sin karriär. Jag tror att det är viktigt att uppmärksamma människor och deras gröna gärningar, inte bara för branschen utan också för att uppmuntra fler att skapa en härligare och  grönare värld att leva i"  

Alf Nobel - Rölunda Gård.